Младо семейство с две деца беше оставено на улицата

street2

Усилията на Фондация Мисия Възстановяване и дарители да намерят дом на младо семейство в беда

След като решава да се събере, българско семейство заминава за Гърция, където започва работа. Кризата обаче принуждава двамата съпрузи да се върнат в България и да си потърсят място за живеене. Намират малка квартира, чийто наем плащат редовно, заедно с всички сметки. Съвестният съпруг ходи редовно на работа, за да може да се грижи за двете си деца и съпругата си. Както обаче често се случва, един месец заплатата му не била изплатена навреме. Дали последните си пари на наемодателя и помолили за няколко дни отсрочка за останалата част от наема. Хазяинът обаче не склонил и помолил младото семейство да си събере багажа и да напусне жилището. Така без пари, храна и покрив над главата си, останали на улицата.

Когато ние разбрахме за случилото се, семейството се беше настанило в таванско помещение на стара къща. Помещението беше без стълби и единствената възможност да се влезе беше през дупка на тавана на къщата. Наложило се да напълнят дупките на стените със стари вестници и строителни отломки, за да не духа. Освен това, си подаваха децата през външния прозорец…

Помещението беше без санитарен възел, а хранителните им запаси бяха много оскъдни и напълно недостатъчни за пълноценното изхранване на малките им деца.

Фондация Мисия Възстановяване организира дарителска кампания и успя да помогне на младо семейство да се премести в нова квартира, като своевременно се погрижи и за хранителните им нужди.

Когато, към 2 часа през нощта, преместихме последния багаж в новата им квартира, чувството да ги видим всички заедно в уютния им нов дом, с усмивки на лицата, беше невероятно.

Фондацията благодари на всички вас, които участвахте със своите дарения за благоприятното развитие на историята на това семейство!

Публикувано в Блог на проект Fresh and Green.